петок, октомври 24, 2014 Скопје 11:30

Македонија

Куманово.

Лицата со попреченост и нивните семејства маргинализирани

Семејствата што ќе згрижат лице со попреченост добиваат пари од државата и стекнуваат право на пензија, но биолошките семејства не добиваат ништо, се жалат родители на деца со попреченост. Повеќе

Премиера на пантомимата „Соло мим“ на Трајче Ѓорѓиев

„Соло мим“ е насловена пантомимската претстава на актерот Трајче Ѓорѓиев чија премиерна изведба ќе се случи оваа сабота, на 25 октомври, во 21 часот, на Малата сцена на Универзална сала во Скопје. Проектот е работен според најпопуларните светски етиди од овој жанр изведувани од повеќе славни творци како легендарните Сами Молхо, Марсел Марсо и Адам Дариус. Повеќе

По депортацијата од ЕУ се живее уште полошо од претходно

Најголемиот дел од луѓето пред заминувањето во некоја од земјите на Европската унија, каде што бараа азил, ја продаваа покуќнината, а некои и недвижниот имот. По враќањето тие сега живеат уште потешко. Повеќе

Повеќе текстови

Економија

Повисоки плати за административците

Зголемувањето на платите на администрацијата од 4 отсто вообичаено се смета за корекција која држи чекор со стапката на инфлација, но се чини дека во Македонија цените се зголемуваат многу побрзо. Повеќе

Повеќе текстови

КУЛТУРА

Тасевски и Алексовски со „Секс дрога и рокенрол“ во Драмски

„Секс, дрога и рокенрол“ е насловена монодрамата што, според текстот на Ерик Богосјан, на сцената на Драмски театар, ја поставија актерот Сашо Тасевски и режисерот Ристо Алексовски. Повеќе

Повеќе текстови

Хајд Парк

Казни треба да има, но треба да бидат прилагодени на животниот стандард. Понекогаш се добива впечаток дека тие служат само за полнење на државната каса, а не и за воведување ред, коментираат дел од анкетираните граѓани. Кој е вашиот став?

Казни треба да има, но треба да бидат прилагодени на животниот стандард. Понекогаш се добива впечаток дека тие служат само за полнење на државната каса, а не и за воведување ред, коментираат дел од анкетираните граѓани. Кој е вашиот став?

Погледни го видеото

Анкета

Анкети архива