сабота, април 30, 2016 Скопје 03:22

  Вести

  Од април нема повластени цени на гасот за Украина

  04.03.2014
  Шефот на Газпром, Алексеј Милер изјави дека, од април, веќе нема да важат намалените цени за рускиот гас за Украина. Украина вчера му соопштила на Газпром дека не може целосно да ја плати сметката за гас за февруари. Рускиот премиер Дмитриј Медведев денеска изјави дека оние што не можат да си ги платат сметките за тоа што го добиле, треба да знаат дека ќе се соочат со последици.

  Календар

  Избор на уредникот