петок, април 29, 2016 Скопје 17:51

  Вести

  Сервер: Нема простор за решавање на спорот за името

  07.11.2012
  Американскиот аналитичар од институтот за мир во Вашингтон, Даниел Сервер денеска изјави дека независно од исходот на претседателските избори во САД, не може да се очекува тоа да влијае да се забрза решавањето на спорот за името меѓу Македонија и Грција. Тој по објавувањето на резултатите од претседателските избори изјави дека не гледа простор за решавање на спорот за името и дека се надева оти ќе ја види Македонија како членка на НАТО дури и под името Поранешната Југословенска Република Македонија.
  07 ноември 2012
  07 ноември 2012

  Календар

  Избор на уредникот