понеделник, август 03, 2015 Скопје 00:23

Македонија

Илинденски говори:Груевски и Иванов за тероризмот, Вељаноски за бомбите

02.08.2015
Реформите, економскиот напредок, довербата во институциите, проблемот со мигрантите и заканите од тероризмот беа едни од главните теми во говорите на Груевски, Иванов и Вељаноски. Повеќе
август 2015
02 август 2015

Љубојна е доказ дека музиката успева

Добар производ ќе го најде патот. Успева. Тоа е она што ѝ недостасува на Македонија, вели Вера Милошевска, пејачка на групата Љубојна, во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

01 август 2015

Со концерти во септември до подолга туристичка сезона

Треба да се размислува сите поголеми настани наместо на Илинден да се одржуваат кон крајот на август и почетокот на септември, со цел да ѝ се даде шанса на туристичката сезона да трае подолго.

Амира - Босанската Били Холидеј на Охридско лето

На Охридско лето доаѓа пејачката на севдалинки од поновата генерација Амира Медуњанин. Босанската „Били Холидеј“, како што ја нарекува познатиот новинар Гарт Картврајт.

Кога власта ќе науми, никого не прашува

Во изминатите неколку години се покажа дека кога власта ќе науми нешто, таа ќе си го истера зацртаното без разлика на противењето на дел од јавноста или на спротивставените аргументи.

август 2015

Календар

Избор на уредникот

Радио програма